2009-03-05

Många möten, mycket minibuss

Efter den sköna gårdagskvällen på var det upp tidigt för ett viktigt möte med Action Aid, Passar deras agenda med African Cinderellas målsättningar? Tyvärr fick vi inte det oförbehållsamma positiva svar vi hade hoppats på. Kanske mest beroende på att den regionansvariga dam vi träffat året innan var hastigt bortrest och vi fick träffa en person som inte var tillräckligt insatt i vårt projekt och inte hade mandat att ta några beslut.
Men snabbt vidare till kulturministeriet och en audiens hos självaste kulturministern. Ett möte tänkt att ge projektet dels den OK-stämpel som kan få andra Ghananska organisationer att vilja samarbeta och the National Theater of Ghana (NTG) ökade möjligheter till ett växande statligt stöd. Och det gick precis så bra som vi vågat hoppas - den nytillträdde ministern lovordade det internationella samarbetet och skulle ta upp ”saken” i kabinettet –meaning kanske större ekonomiskt stöd till teaterns framtida produktioner.
Gruppfoto och snabbinstuvning i bussen för att hinna till ”Ministry of Women and Health” i tid, som tog emot med stor delegation och stor seriositet, inkluderande gemensam före-mötet-bön och trots plötslig powershortage och blackout. Innehållet i vårt projekt, som handlar om kvinnors och barn rättigheter, passar ju bara hur bra som helst med deras objectives, och Ministeriet kommer att stödja eventuella förslag i kabinettet. Hm –to good to be true?- kan nog kopplas ihop med Sis människohandelsprojekt?
Men vidare till NTG för Ett möte med teaterns ledningsgrupp för att fortsätta de konstnärliga, praktiska och ekonomiska frågeställningar som måste få svar under vårt besök i Ghana. En projektplan har tagits fram och nu behövs ett Memorandum of Understanding.
Samtidigt med denna diskussion har Francesca och Lisa en Workshop med teaterns skådespelare som drar ut på tiden och nya möten väntar! Vi får dela på oss - Mansour och Rani åker till Plan International, Mr Afari och jag åker tillsammans med Lisa och Francesca till den svenska Honorärkonsuln som tar emot halv sex. Eller ja, kvart över blir det väl innan vi blir insläppta till den otroligt avslappnade men dynamiske advokaten, som dagen innan invigt sina nya byggnad som kommer att innehålla konsulat, bank och penthouse…en man med kontakter och kusiner i stort sett i alla de sammanhang vi rör oss. En kontakt att vårda…
Anders Öhrn, Svenska Institutet

No comments:

Post a Comment