2009-03-08

Kumasi


Anledningen att inläggen kommer så sent är dåligt Internet uppkopling i Ghana och på landorterna.
Efter en tuff turné platsbesök är vi tillbacka till Accra, Tyvärr lyckades vi inte träffa Queen Mother eftersom hennes Gudfar hade dött samma dag (Även denna gudfar skulle ta emot oss .
Men lyckades träffa "The chef of vilage" ändå som var lika ståligt som en riktigt Kung, Han bar sig åt precis som en riktigt kung trots att han var bara ägaren av byns lilla gröna kiosk och hade ett hus lika stor som de andra.
Han kunde exakt skilja mellan sitt vardagliga arbete som försäljare och sitt ämbete som "The chef of vilage" i den ena var han en vanlig försäljare och i den andra en riktig kung.
Trots att Byns gamla fullmäktige hade dött några timmar innan ingen grät (Enligt byboran var det tabu att gråta på onsdagar)
Efteråt besökte vi ett Kulturcenter i KUmasi som anses vara det största i hela Ghana, en "Marknadsplats" som skulle eventuellt vara vår spelplats och dagen efter den lilla sjön vid byn. Den mest intressanta var besöket av en internat skola för högstadie elever med en otroligt lung,kunnig och sympatisk rektorn. Där fick vi svar på en del frågor och fenomenet styvmoder och illa ehandling av styvbarn var en problematik som rektorn bemötte nästan jämt i skolan.
Mansour
090304

No comments:

Post a Comment