2009-02-27

En intensiv första dag...

Tillbaka på hotellet för en snabb vilopaus innan kvällens föreställning "Ananse-Kwaku-Aanse" på Ghana National Theatre, som vår kollega Mr Efo Kudjo Mawugbe har regisserat.

Alla är vi rätt utslagna - dels av värmen men framförallt för det fina dagsprogrammet som Mr Afari ordnat till oss. Morgonen började med ett möte med National Teaterns management team, där man återigen bekräftade att "vi är med ombord" i vårt gemensamma projekt African Cinderella. Ett varmt återseende för flera av oss och stämning på topp.

Man slås igen av vilken uppriktighet och engagemang alla vill gå in i projektet och nyfiknenheten på processen vi har framför oss. Man skulle ju kunna göra det .. och det och det... tankarna är igång! Presenterna vi hade med oss uppskattades - speciellt de två datorerna från Riksteatern och säkert en och annan flaska!

Sedan följde ett besök på "New horizon", en oberoende skola med elever som bär Down syndrom och andra funktionshinder. Det var obeskrivligt bra och fint organiserat, med ett stort genuint engagemang och inte minst kunskap - de hade funnit sedan 1972 och aldrig fått stöd av staten! Allt bar sig på stöd från föräldrars och andra bidragsgivare. Vi mötte flera danska och hollänska unga som gjorde sin praktik i sin lärarutbildning där. Tål att tänka på! En lugnare miljö med individanspassade aktiviteter får man i alla fall leta länge efter.

Som tur var har vi en liten van, med en kille som heter Patrick som chaufför, och som tar oss överallt. Annars hade mycket tid gått åt till logistik! Vi fortsatte med besök till flera olika oberoende organisationer som arbetar med funktionshinder på ett praktiskt och informativt sätt.

Så varför alla dessa besök? Jag tror att Mr Afari vill visa oss mer av Ghanas olika miljöer inför vårt samarbete och få tankar och mentala krockar i rullning... Känns som vi är beredda.
Rani

1 comment:

  1. Hej. Mitt namn är Josefin. Jag och två klasskamrater gör ett projektarbete om barn med funktionshinder i Ghana. Jag såg ditt inlägg om den här skolan "New Horizon" och skulle bli väldigt glad och tacksam om du har lust/ tid att berätta mer om ditt besök där och hur det var.
    Tacksam för svar!
    Min e-mail adress är josse_fin@hotmail.com

    ReplyDelete